pieterburen.net

W A N D E L R O U T E

Bedrijven

Dorpsbelangen

Toerisme + Recreatie

Onderwijs

Milieu

Geschiedenis

Belangrijke info

D o r p s h u i s

Activiteiten

Kunstenaars

Wandelroute

Het Spelt ProjektarrowHome

arrowkaart

Wandel en ontdek Pieterburen

'Wandel en ontdek Pieterburen, een karaktervol dorp met een rijke geschiedenis en veel leuke en interessante plekken. Een dorp dat meer biedt dan zeehondjes, wadlopen of Pieterpad'. Zo begint de intro van een kaart en wandelroute in 'gemeten naar inwoner aantal of omvang, het bekendste dorp van Nederland!'
In samenwerking met de Vereniging Dorpsbelangen en de Ondernemersvereniging Pieterburen, is door DG&P een kleurrijke kaart met wandelroute, vol illustraties en achtergrondbeschrijvingen uitgegeven. Het formaat is 69 x 21 cm. De brochure is bij veel bedrijven in Pieterburen en omstreken en de VVV-kantoren te koop voor EUR 1.- Dit bedrag is zo laag dankzij een subsidie van de provincie Groningen uit het project 'Leven(de) dorpen', waarmee nieuwe initiatieven gestimuleeerd worden.

De tekeningen van de brochure zijn ook opgenomen op een groot informatiepaneel op de centrale parkeerplaats van het dorp.

De kleurrijke wandelroute is voorzien van tientallen fraaie tekeningen van cultuurhistorisch interessante panden in het dorp. Van kerk tot molen, van boerderij tot rentmeesterswoning, van herberg tot 'Domies Toenhoes'. De beschrijving voert de wandelaar door het dorp en geeft informatie over het ontstaan en de rijke historie van het dorp. Over Dijksterhuis en Impuls, over dijkdoorbraken en overstromingen, over landbouw en boerderijen, over 'Klep in nek' en uiteraard over zeehondenopvang en wadlopen. Uiteraard beknopt, want het is bedoeld voor de recreant die Pieterburen, misschien voor het eerst, kort bezoekt. De route en de kaart zijn ontwikkeld en alle tekeningen vervaardigd door Cor de Gans van DG&P Natuurgerichte Recreatie te Pieterburen.
Informatie en adverteren kaart


boven | Home